Rubato

Rubato 2023

Rubato on perustettu vuonna 2014 Helsingissä Euroopan unionin toimielimien eläkkeellä olevien suomalaisten virkamiesten yhdistyksen AIACE-Finlandin puitteissa. Bandin repertuaariin kuuluu vanhempaa ja vähän uudempaakin jazzia sekä ikivihreitä iskelmiä ja tanssimusiikkia.

Rubato etsii yhä lisää musisoijia

Tule mukaan AIACE Finlandin Rubato-orkesteriin. Rubato on EU-instituutioiden eläkeläisten ja heidän perheenjäsentensä orkesteri. Koska olemme kaikki eläkeikäisiä, on tärkeää, että saamme uusia soittajia ja laulajia uusista eläkeläisistä.

Orkesterimme soittaa nykyisin kokoonpanossa piano, rummut, kitara, basso, harmonikka, huilu, klarinetti ja tenori-, altto- ja sopraanosaksofonit sekä laulusolisti. Ohjelmisto on kevyttä viihdemusiikkia jazzista iskelmiin, mutta olemme soittaneet myös jumalanpalveluksessa.

Rubato harjoittelee Pakilan kirkon kryptassa torstaisin 10.00-12.00. Sovitukset orkesterille tekee ja soittoa ohjaa dir. mus. Aarre Joutsenvirta. Keikkatahti on tiivistymään päin,  esiintymispalkkiota ei makseta. Tärkeintä on saada soittaa yhdessä, hyvää musiikkia miellyttävässä seurassa. Huhtikuussa asetimme riman korkealle esiintymällä Jazz-ravintola Storyvillessä. Syksyllä järjestämme orkesterin 10-vuotiskonsertin.

Olipa instrumenttisi mikä hyvänsä, olet tervetullut kokeilemaan olisiko Rubato myös sinun orkesterisi. Ei haittaa, vaikka instrumenttisi olisi jo nyt Rubaton kokoonpanossa, sillä stemman tuplaaminen antaa soittajille tilaisuuden vuorotella. Erityistarve on tällä hetkellä rumpalista ja puhaltajista.

Ota yhteyttä

Lisätietoja saat Heikki Salmelta, Kari Törröseltä tai muilta orkesterin jäseniltä. Kaikissa Rubatoa koskevissa asioissa voit olla yhteydessä Heikki Salmeen. 

Heikin ja Karin yhteystiedot ovat jäsensivuilla, täällä.

Rubaton logo
Sovitukset ja ohjausAarre Joutsenvirta
LauluSari Kolkka
HuiluVille Helander
KlarinettiTimo Kauppinen
SopraanosaksofoniMatti Rajala 
AlttosaksofoniRisto Niinikoski 
Bassoklarinetti ja saksofonitKari Törrönen
HaitariPekka Rislakki
PianoArhi Palosuo
KitaraHeikki Salmi
BassoEikka Kosonen
RummutMauri Saikko

Rubaton menestyksekäs ilta Storyvillessä

Rubato veti Storyvillen aivan täytteen heti alkuillasta klo 19, jolloin he alkoivat musisoida. 

Rubato soitti kaksi settiä, joista ensimmäisen teema oli Suomi ja Eurooppa. Tauon jälkeen jazz soi USAsta ja Kanadasta. Ensimmäisen setin päätti legendaarinen "When I'm (or I was) Sixty-Four (Paul McCartney 1967). Katso se täältä.

AIACEn vuoden 2020 etäjoulutapahtumaa varten Rubato teki nauhoitetun setin, katso ja kuuntele täällä

Päivitetty 7.5.2024